Over ons

Teater DAG heeft als doel om jaarlijks een toneelproductie van de grond te krijgen en een kans te geven aan acterend Dessel om hun hobby te kunnen beoefenen. We zijn gestart in 1985 en stonden voor het eerst op een podium in januari 1986, met het stuk 'Tante Jutta (...uit Calcutta). Sindsdien vullen we traditioneel elk jaar de planken met een nieuw toneelstiuk. In 2014 was de productie last-minute afgelast, en ook in 2021 en 2022 om welgekende redenen. 

We startten onze tour in wijlen zaal 700. Daarna verruilden we de Desselse bodem voor enkele jaren tegen zaal VITO in Mol. Nadien was Zaal De Eendracht onze uitvalsbasis, en na een negatief brandweerverslag vonden we onze weg naar zaal Neutron-Proton in Tabloo, waar we hopen nog enkele jaren te verblijven.

We hadden de eer om samen te werken met verschillende regisseurs. De eerste was Jef Verbeeck. Guy Paque en Frans Blankert vulden de regisseursstoel de jaren die volgden. Toneelschrijver (en ook de schrijver van enkele van de beste F.C. De Kampioenenafleveringen) Luc Kerkhofs volgde, waarna voor lange tijd Nico Breban aan het roer kwam. Luc Kerkhofs maakte zijn terugkeer naar Dessel in 2005, waar hij de eer had om de jubileumproductie Lucas Lucas te regisseren. Twee jaar later maakte Koen Geboers zijn debuut als regisseur bij DAG (nadat hij elders al heel wat ervaring had opgedaan). In 2010 kregen we de eer om te werken (en veel bij te leren) van wijlen Ivo Pauwels die nog twee keer zou terugkeren naar Dessel. Carine Cools en Paul Janssens vervolledigen het lijstje met regisseurs. Eén voor één zijn het toppers, en in het hart van onze club gesloten.

2025 is weer een jubileumjaar, dan bestaan we 40 jaar.